WiFi

Voor het opzetten van een WiFi-netwerk in huis heb je enkel een router nodig, die het netwerksignaal als draadloos signaal kan rondzenden. Een router is bij vrijwel iedere elektronicawinkel aan te schaffen, zowel online als in fysieke winkels. Niet iedere router is echter gelijk: de ene router werkt sneller dan een andere router en ook in het bereik van het WiFi-signaal verschillen de routers van elkaar. Het verschil in snelheid is voornamelijk merkbaar bij het down- en uploaden van bestanden. Zeker binnen bedrijven is het sterk aan te bevelen om een router aan te schaffen met een snelle verbinding. Zo kunnen grote bestanden snel op een server gezet of van de server afgehaald worden. Voor particulieren maakt dit minder uit, omdat die vaak minder grote bestanden downloaden.

 

Hoe zet ik een WiFi-netwerk op in huis?

 Het opzetten van een WiFi-netwerk in je woning verschilt per router. Vaak zit er een uitgebreide handleiding bij de router, hoe je het netwerk op kan zetten. Allereerst is het noodzakelijk om de router aan te sluiten op de internetkabel die het internetsignaal in je woning brengt. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat deze kabel werkt, dus dat je een internetabonnement hebt afgesloten. Nu kun je de router met een meegeleverde kabel aan een laptop of computer koppelen om het WiFi-netwerk in te stellen. wifi-goedVaak dien je hierbij naar het IP-adres van de router te gaan, waar de instellingen voor een WiFi-netwerk te vinden zijn. Belangrijke instellingen zijn onder meer het type beveiliging van de router, het wachtwoord voor het WiFi-netwerk, enzovoorts.

Mocht het je niet lukken om een WiFi-netwerk in huis op te zetten, dan kun je de hulp van een erkende computerexpert inschakelen. Voor een computerexpert is het vaak een relatief eenvoudige klus om het netwerk op te zetten.

 

Openbare WiFi-netwerken gebruiken

 Naast het opzetten van een eigen WiFi-netwerk in huis of binnen een bedrijf, kun je ook kiezen voor het gebruik van een openbaar WiFi-netwerk. Deze vind je tegenwoordig in vrijwel iedere stad! Er zitten enkele gevaren aan het gebruik van deze netwerken, waardoor je dergelijke netwerken nooit voor bankzaken dient te gebruiken.