Wi-Fi problemen met je MacBook?

Veel gebruikers met een laptop van Apple klagen over Wi-Fi problemen. Deze problemen zijn in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen. Het komt maar weinig voor dat het uitvoeren van een MacBook reparatie de enige mogelijkheid is om het probleem op te lossen. In dit artikel een aantal tips om je verbinding te herstellen.

Probleem bepalen
Het is belangrijk het probleem te bestuderen. Als je weet wat er mis gaat kunnen de juiste stappen worden ondernomen om het probleem te herstellen. Test eerst of het probleem wel te maken heeft met het laptop en niet met de Wi-Fi-router. Wanneer het probleem niet aan de verbinding van de router ligt is het belangrijk de laatste software-updates te installeren. De meeste problemen zijn vanaf dit moment al opgelost. Mocht dat niet zo zijn kunnen de aansluitingen, netwerkinstellingen en netwerkapparaten worden gecontroleerd.

Hulp vragen
Wanneer je er via bovenstaande hulpmiddelen niet achter kunt komen wat er aan je MacBook mankeert is het verstandig hulp in te roepen van een bekende. Veelal kunnen mensen binnen je directe omgeving je de oorzaak of een oplossing voor het probleem aandragen.

Service
Mocht het nog altijd niet lukken de Wi-Fi aan de praat te krijgen is het van belang contant op te nemen met de support van Apple. Bij Apple staan ze bekend om de service –en garantievoorwaarden. De service is te bereiken via internet, telefoon of de dichtstbijzijnde Apple Store.

Onderzoek of reparatie
Mocht er geen oplossing beschikbaar zijn kan de MacBook onderzocht worden door meerdere bedrijven. Hierbij zal het onderzoek vaak uitwijzen of er een aanvullende reparatie nodig is. De meeste problemen zijn relatief gezien goedkoop op te lossen. Er kan een herinstallatie van het toestel benodigd zijn. Zorg daarom dat u beschikt over een back-up van het apparaat.

Bron: www.pcservice.nl