Het is algemeen bekend dat bellen in de auto tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. Er wordt ook veelvuldig gewaarschuwd dat bellen alleen is toegestaan als het handsfree gebeld. Daarmee heeft iemand geen telefoon in de handen, maar zijn deze vrij om de auto te besturen. Hierdoor kan de focus op de weg worden gehouden en mocht er iets onverwachts gebeuren, dan kan er sneller worden gehandeld. Echter is het geen garantie dat er nooit ongelukken gebeuren. Handsfree bellen is namelijk ook nog steeds gevaarlijker dan helemaal niet telefoneren. Daarom wordt er geadviseerd om het toestel weg te leggen of uit te zetten tijdens een autorit.
Forse boetes
Iemand die het toch niet kan laten om te bellen in de auto en de telefoon aan de oor heeft, kan rekenen op fikse boetes van de politie. Echter moeten zij dit wel constateren en niet lukraak een boete uitdelen als ze alleen maar een vermoeden hebben. Toch waarschuwt de politie om nooit een mobiel in de hand te hebben. Zelfs niet om berichtjes te lezen of om de navigatie bij te stellen. In alle gevallen is de focus aanwezig bij de telefoon en niet op de weg. Daarom maakt de politie geen onderscheid tussen bellen en versturen van berichten. Wanneer een automobilist het toestel in de hand heeft, kan deze rekenen op een hoge boete.
Kans op ongelukken
Een forse boete kan voor sommigen al een rib uit het lijf zijn, maar dat is zeker niet het ergste. Wat te denken als er even door een onoplettendheid een ongeluk op iemand zijn naam komt te staan. Dat een berichtje even had kunnen wachten en dat er zodoende een ongeluk voorkomen had kunnen worden. Dan zijn de rapen pas echt gaar! Wanneer er letsel wordt veroorzaakt bij een ander, dan is iemand pas echt in de aap gelogeerd. De gevolgen zijn dan misschien te overzien en dat gaat het nog niet eens over het financiële plaatje. Zorg daarom dat de mobiel altijd is opgeborgen om ongelukken te voorkomen
Een passende autoverzekering
Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan iemand beter een autoverzekering afsluiten die de eventuele schade dekt bij mogelijke ongelukken. In ieder geval is iemand dan verzekert tegen de gemaakte kosten voor een reparatie. Alleen is het slechts een pleister op de wonden, omdat eventueel letsel niet te overzien is. Uiteraard is een autoverzekering verplicht voor iedere automobilist, maar eventuele voorwaarden verschilt per persoon. Deze personen dienen afzonderlijk naar hun situatie te kijken om te bepalen of ze zelf vaak met hun mobiel achter het stuur zitten. Hierop zou dan eventueel een passende autoverzekering op kan worden aangepast.