Waarom prepaid simkaart?

10 jaar geleden gebruikte iedereen bijna prepaid. Maar het is nu teruggelopen. Prepaid geeft veel consumenten namelijk een ouderwets gevoel. Omdat het altijd duurder zou zijn wanneer je per eenheid zou afrekenen. Maar nu is dit niet meer want in de jaren is er heel veel veranderd.

Prepaid simkaart

Om prepaid simkaart te gebruiken moet je telefoon simlockvrij zijn. Je kiest voor prepaid eigenlijk voor de prepaid bundels. Een lostoestel met een prepaid kaart is veel goedkoper dan een mobiel abonnement met toestel. Ook is het handig omdat je volledige controle hebt over de kosten. Alleen de belminuten zijn gemiddeld wel iets duurder dan bij een abonnement. Dus je zou daar ook extra op kunnen letten zodat als je bijvoorbeeld veel mb’s gebruikt daar het meer in steken omdat dat helemaal niks kost. Als je het tegoed van je simkaart op heb gemaakt kan je een herlaadkaart nemen die zijn wat goedkoper. Ouders vinden het ook handig om werk en privé te scheiden met een prepaid simkaart. Ouderen mensen maken graag gebruik van prepaid omdat ze weinig bellen.

Kinderen

Bij een abonnement moet je 18 jaar of ouder zijn om een abonnement af te sluiten. Kinderen mogen wel gebruik maken van een abonnement maar dan moet het op de naam van de ouders zijn. Dus hun zijn ook verantwoordelijk wat er gebeurt en hoeveel kosten ze oplopen. Dus daarom kiezen ouders snellen voor hun kinderen een prepaid kaart.

Dit is handig want dan weten de ouders dat ze niet meer kosten kunnen maken. Want als het tegoed op is kan je niks meer doen alleen bij nood 112 bellen. Maar ze kunnen nog wel gebeld worden.

Vrijheid

Je hebt veel meer vrijheid met een prepaid dan met een abonnement. Daar zit je maandelijks aan vast wat dit zijn vaste kosten. Ook al gebruik je maar de helft ervan.  Ook de voorwaarden zijn een stuk minder bij het kopen van een prepaid simkaart. Je betaald alleen een klein bedrag aan het begin voor de startkosten. Bij een abonnement moet je alles vertellen en ook hoeveel je verdiend. Wil je dit liever niet vrijgeven en vrijheid hebben met wat je moet betalen dan is prepaid de allerbeste keuze!