Tips voor een veilig gebruik van je mobiele apparaten

Mobiele apparaten, wie heeft ze niet? We lijken er intussen mee te zijn vergroeid. Doordat het gebruik van de mobiele apparaten als de gewoonste zaak van de wereld wordt gezien, worden we ook veel makkelijker in het gebruik ervan. Dit heeft als gevolg dat we te veel opgaan in de apparaten, wat gevaarlijke situaties als gevolg kan hebben. Daarnaast kan het ook invloed hebben op je gezondheid. Hoe je bewust en beter met je apparaten om kan gaan lees je in dit artikel!

Houding

Bij het gebruik van bijvoorbeeld de mobiele telefoon nemen we vaak de verkeerde houding aan. In veel gevallen wordt de telefoon namelijk in de schoot of op een tafel gelegd. Hierdoor ga je bijna automatisch met je hoofd richting het scherm waardoor je een kromme houding krijgt. Dit is funest voor zowel je rug als nek. Probeer daarom de telefoon altijd zo dicht mogelijk bij ooghoogte te plaatsen.

Veiligheid

Het bovenstaande voorbeeld gaat niet alleen ten kosten van de lichamelijke gezondheid, maar kan ook voor onveilige situaties zorgen. Wanneer je je telefoon bijvoorbeeld op straat gebruikt, is de kans ook groot dat je met een gebogen rug loopt. Hierdoor verlies je het overzicht op je omgeving.

Daarnaast gebruiken nog steeds veel mensen de mobiele telefoon in de auto op de verkeerde manier. Ondanks dat er veel manier bestaan om het mobieltje handsfree te gebruiken, vinden veel consumenten dit niet nodig en komen snel in de verleiding om de telefoon toch even snel te gebruiken. En omdat je ook hier de telefoon laag houdt, verlies je het overzicht op de weg. Wanneer je een handsfree set te duur vindt, kan je ook eenvoudig gebruik maken van earphones met een ingebouwde microfoon, deze zijn al te koop vanaf 10 euro.

Bron: Ergodirect – Ergonomie Blog