Telefonie vergelijken

Kosten aan telefonie zijn kosten voor je abonnement voor bellen, internetten en smsen en voor sommige mensen ook de afbetaling van hun telefoon. Hoeveel betaal jij per maand aan telefoniekosten? Hoeveel is dat op jaarbasis? Veel mensen kunnen minder betalen voor exact dezelfde bundel en telefoon. Als je slim overstapt van telefoonprovider, dan betaal je minder voor hetzelfde. Heel wat jaren geleden was het een heel geregel met dat nummerbehoud, maar tegenwoordig wordt dat allemaal snel en netjes geregeld zonder dat jij er zelf iets van merkt. Dus als je huidige abonnement bijna afloopt dan is het een slimme keuze om nu alvast te bekijken waar je straks het goedkoopst uitbent.

 

Een nieuwe telefoon met abonnement of los kopen?

Maak eerst de keuze of je een nieuwe telefoon wilt en die via een abonnement wilt afbetalen of dat je een sim-only abonnement neemt en je huidige telefoon blijft gebruiken, of dat je een telefoon los koopt. Als je besloten hebt om een nieuwe telefoon in gebruik te nemen, dan is het natuurlijk van belang dat je weet welke telefoon je wilt! Wil je een iPhone of een Samsung bijvoorbeeld, dan kun je eens vergelijken welke telefoonprovider de beste deals aanbiedt. De prijzen willen nog al eens verschillen tussen de grote spelers op de telefonie markt en daarom loont het om snel een vergelijking te doen waarbij rekening wordt gehouden met aanschafprijs en je gewenste abonnement samenstelling.

Als je 50 euro per maand betaald, dan betaal je per jaar 600 euro voor bellen en internet. Bepaal voor jezelf of je dat te veel vindt of dat je dat er voor over hebt om altijd bereikbaar te zijn. Een laatste tip is om niet direct het nieuwste toestel te kopen zodra het uit is. Wacht een paar maanden en dan betaal je al een stuk minder voor dat toestel.