Help! Mijn iPhone is stuk!

Iedereen die een iPhone heeft, kan het beamen: het is niet zomaar een smartphone, het is een statement, het is een way of life, het is gewoon je leven! Daarom ga je er ook altijd met de grootste zorg mee om, maar een ongelukje is natuurlijk snel gebeurd. Het zal je maar overkomen dat je gaat zitten terwijl je iPhone nog in je achterzak zit. Of dat je iPhone bij het bukken vanuit je broekzak rechtstreeks in een plas water valt. Het zijn een voor een scenario’s waarbij je als trouwe iPhonegebruiker niet aan wilt denken. Maar als het toch gebeurt, dan kun je gelukkig altijd terecht bij specialisten om je iPhone te fixen.

Apple to the rescue!

De beste kans op een volledige reparatie maak je natuurlijk bij Apple zelf. In grote steden kun je terecht bij de Apple Store, meer bepaald in de zogenaamde Genius Bar. Let wel dat je hiervoor vaak op voorhand een afspraak dient te maken. Voor een kleine reparatie kun je ook terecht via de chat of de klantendienst van Apple. Vaak kun je het probleem namelijk zelf oplossen. Denk hierbij vooral aan problemen met de software en dergelijke. In het geval van fysieke schade – startknop werkt niet meer, gebarsten scherm, … – kun je langsgaan bij de Genius Bar of je iPhone opsturen naar een erkende verdeler voor reparatie.

Voorkomen is beter dan genezen


Natuurlijk is het altijd beter om die kleine ongelukken een stapje voor te zijn. Een iPhone reparatie kan hoog in de kosten oplopen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een stevige beschermhoes. Ook een extra schermbescherming is aangeraden. Zeker als het gaat om een duur apparaat zoals je iPhone. Als je je dierbare smartphone dan eens laat vallen, zal het scherm niet gelijk in duizenden stukjes uiteenvallen. Een hoesje beschermt het apparaat dan weer tegen allerlei krasjes. 

Niet alle trucjes werken

Op het internet vind je tal van websites waarop je leuke tips vindt om je iPhone zelf te herstellen. Enkele tips nodig om de problemen met de touchscreen te fixen? Gewoon even zoeken en je hebt zo tien websites die je van dienst kunnen zijn. Let hier echter mee op, want niet alle trucjes werken even goed en kunnen zelfs meer schade toebrengen. Lees er altijd enkele forums op na en als je toch nog twijfelt, is het beter om contact op te nemen met de klantendienst van Apple. Advies kost je niets en daarna kun je nog steeds beslissen of je naar een erkende verdeler gaat of het gewoon lekker zelf doet.