Een prepaid simkaart nog aantrekkelijk?

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om een prepaid simkaart te kopen en deze in uw toestel te gebruiken. Doordat de toestellen tegenwoordig volledig afhankelijk zijn van internet en ook nog eens duur in schaf zijn is het tijdperk van de prepaid simkaart misschien wel helemaal anders. Een medewerker van prepaidkaart.nl heeft hieronder voor u de voordelen van een prepaidkaart toegelicht, zodat u weet wat er allemaal mogelijk is.

Geen onverwachte kosten

Wanneer u kiest voor een losse prepaid simkaart zult u te allen tijde uw kosten in de hand kunnen houden. U bent er namelijk zelf verantwoordelijk voor om het tegoed op te waarderen en afhankelijk van uw wensen en behoeften zullen de kosten hoog of juist laag liggen. Zeker bij kinderen is een losse simkaart aan te raden, want zij hebben geen weet van het maken van overbodige en/of onverwachte kosten.

Naast onverwachte kosten is het bij prepaid ook goed om te letten op het aanbod. Zo zijn er namelijk aanbieders die u enkel belminuten of sms’jes aanbieden, maar er zijn ook steeds meer provider die u een prepaid simkaart kunnen bieden waarbij het mogelijk is om ook data in te kopen. Heeft u dus maandelijks behoefte aan een kleine hoeveelheid data, maar kan dit ook maandelijks weer verschillen? Dan zou het aantrekkelijk kunnen zijn om in zee te gaan met een prepaid provider.

Afhankelijk van toestel

Natuurlijk zal alles afhangen van het toestel dat u in gebruik wilt nemen. Wilt u bijvoorbeeld de nieuwe iPhone 7 aanschaffen? Dan zal het in aantrekkelijker zijn om een abonnement in combinatie met het toestel te nemen, want de aanschafprijs van een los toestel is enorm. U kunt natuurlijk uitrekenen wat voor u het meest voordelige is. Neem hierbij wel een aantal aanbieders onder de loep, want de aangeboden prijzen en voorwaarden kunnen nogal verschillen.