Een langere levensduur van de accu van je Android smartphone?

Het blijft één van de grootste ergernissen bij een smartphone waar veel mensen last van hebben: te snel een lege accu. Soms ligt het nog niets aan het feit dat je de accu niet op tijd hebt opgeladen, maar kunnen ook allerlei processen op je smartphone ervoor zorgen dat het peil van je accu razendsnel naar beneden gaat. Heb je ook een Android smartphone dan heb je misschien iets aan deze tips welke zijn opgesteld door smartphone reparatie bedrijf Foonz

1. Helderheid van het beeldscherm 

De helderheid van je beeldscherm verlagen helpt enorm om op de energie voor je accu te besparen. Wanneer je de helderheid van smartphone op net onder de 50% zet, dan kun je zelf nog meer dan voldoende zien, maar bespaar je tegelijkertijd genoeg energie om de accu weer wat langer mee te laten gaan. Onder instellingen / display / helderheid kun je gemakkelijk de helderheid van je beeldscherm aanpassen. 

2. Welke apps gebruiken de meeste energie? 

Het kan helpen als je weet welke apps op je smartphone de meeste energie slurpen. Je kunt daar gedurende de dag dan rekening mee houden. Vooral als je op een gegeven moment niet veel energie meer hebt, dan is het verstandig om deze apps even niet meer te gebruiken. Een overzicht van de geïnstalleerde apps en de hoeveelheid energie ze gebruiken kun je simpel vinden onder instellingen / batterij. 

3. Draadloze verbindingen 

Draadloos werken is mooi, maar draadloze opties slurpen enorm veel energie. Dit komt omdat ze constant aan het zoeken zijn naar andere verbindingen en apparaten om mee te verbinden. Is er geen wifi in de buurt dan is het zinloos om deze optie op je smartphone aan te laten. Hetzelfde met Bluetooth NFC (Near Field Communication). Heb je deze draadloze verbindingen niet nodig, schakel ze dan uit onder instellingen / draadloos en netwerken. 

4. Donkere achtergrond 

Vooral wanneer je smartphone is voorzien van een AMOLED scherm is het verstandig om een donkere achtergrond te nemen. Bij dergelijke schermen wordt elke pixel afzonderlijk aangestuurd. Wanneer alle pixel enkel een donker kleur moeten weergeven dan bespaard dit veel meer energie, dan wanneer ze constant moeten oplichten. Met een LCD scherm kun je dit ook proberen, alleen zal dit niet optimaal werken. 

5. Geluid en trilling 

We krijgen soms wel tientallen berichten en notificaties van apps binnen op een dag. Elk bericht of notificatie wordt vaak vergezeld van geluid of trilling. Dit verbruikt ook energie van je accu. Vooral als je er op een dag veel van binnenkrijgt. Ga goed na welke app heel belangrijk voor je is en welke niet. Bij de niet belangrijke apps kun je dan het geluid of de trilling uitzetten. 

Bij aanschaf van een smartphone is vaak het eerste wat veel mensen doen, de trilling uitzetten wanneer je het scherm aanraakt door bijvoorbeeld het scherm te openen, of om te typen. Niet iedereen weet dat dit uitgeschakeld kan worden, want het verbruikt ook enorm veel energie van je accu. Je kunt dit uitschakelen onder instellingen / belsignaal en meldingen.