De verschillen tussen diverse sim only abonnementen

Veel mensen kiezen voor een sim only abonnement zodat zij maandelijks minder geld kwijt zijn aan hun telefoonabonnement. Een sim only abonnement is vaak namelijk tientallen euro’s per maand goedkoper dan een abonnement in combinatie met een toestel en op jaarbasis kan dit je een paar honderd euro schelen. Wij geven je een paar tips waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende abonnementen.

Data

Mobiel internet is in een hele korte periode vrijwel onmisbaar geworden en het wordt steeds meer gebruikt. Veel van de apps op je telefoon hebben internet nodig om er gebruik te van kunnen maken en ook om te communiceren is dit essentieel. Afhankelijk van je verwachte gebruik kun je een sim only abonnement afsluiten en als het blijkt dat je meer of minder data nodig hebt kun je ervoor kiezen om dit aan te passen. Als je veel video’s bekijkt op je mobiel en intensief gebruik maakt van je telefoon heb je bijvoorbeeld meer data nodig.

Bellen en sms’en

Omdat het gebruik van mobiel internet over het algemeen toeneemt, bellen en sms’en mensen steeds minder. Je kunt een combinatiepakket nemen waarbij het aantal sms’jes dat je verstuurd en het aantal minuten dat je belt uit één bundel worden gehaald of een pakket waarbij dit apart van elkaar is. Bij de tweede optie heb je bijvoorbeeld 300 belminuten per maand en daarnaast 100 sms’jes. Als je op dit moment een abonnement hebt is het verstandig om te kijken naar je huidige verbruik om een pakket op maat te kunnen samenstellen.

De kosten van over verbruik

De kosten van het over verbruik verschillen per aanbieder. Bij de ene aanbieder wordt het over verbruik in rekening gebracht en bij de andere aanbieder wordt je internetsnelheid vertraagd als je over je bundel heen gaat. Het is belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan besteed voordat je een abonnement afsluit. Als je vaak over je bundel heengaat kunnen je maandelijkse kosten bij de ene provider veel hoger zijn bij de andere.